VELKOMMEN TIL vestfjends.dk

Vi har gennem den seneste tid prøvet at forme en ny hjemmeside for Vridsted.

Vi er ikke i mål, men det kommer vi nok engang.

Har du idéer eller feed back kan du kontakte os på info@vridstdby.dk

Kalenderen er sammenkoblet med Min Landsby app’en så hent app’en på Google Play eller App store og hav altid kalenderen med

feb
18
tirs
Gratis foredrag på Vestfjendsskolen
feb 18 kl. 19:00 – 21:00

Kvantecomputeren
Forelæser: Klaus Mølmer
 
Atomernes og molekylernes mikroskopiske verden er beskrevet af kvantefysikken. Den kvanteverden som kvantefysikken beskriver, er meget forskellig fra fænomener i vores dagligdag: fx er atomare partikler tilsyneladende flere steder på én gang, og målinger på dem giver altid tilfældige resultater.

Kvantefysikken revolutionerede fysikken i begyndelsen af det 20. århundrede og rystede mange fysikere i deres verdensbillede, men dens forudsigelser er afprøvet med stor præcision i alle områder af fysikkens og kemiens verden.

I foredraget vil du få en introduktion til kvantefysikken og herefter vil du høre om en ny ”kvanterevolution” som åbner perspektiver for teknologier som virker netop i kraft af atomers og molekylers kvantefysiske opførsel.
Der foregår især en intens forskning i kvantecomputere som bruger atomare kvantetilstande til at regne på mange tal på samme tid.
En ny teknologisk milepæl blev nået i efteråret 2019 hvor Googles kvantecomputer Sycamore udførte en særlig beregning som den kun brugte 200 sekunder på at udføre. Hvis den samme beregning skulle udføres på verdens største supercomputer, skulle den bruge 10.000 år på det!

I foredraget vil du høre hvordan kvantecomputere virker og hvad de kan bruges til

feb
23
søn
Fastelavn for Børn Dåsbjergvej 25b
feb 23 kl. 10:00 – 12:00

Så er der igen Fastelavn før børn i Vestfjends Hallen

Kom og få et par hyggelige timer sammen med en masse glade udklædte børn

Søndag D. 23/02-2020 klokken 10.00 – 12.00

mar
3
tirs
Gratis foredrag på Vestfjendsskolen Vestfjendsskolen
mar 3 kl. 18:50 – 20:50

Hvad er virus?🦠
Oplev overlæge Anders Fomsgaard fra Statens Serum Institut fortælle om virus – alt fra de fredelige til de mere alvorlige – og hvordan virusforskere skal tænke for at bekæmpe dem

Virus er det mindste smitstof. Det er overalt, og det trænger ind i og udnytter levende celler til at formere sig. En del virus gør os syge. H”ør om de vigtigste kendetegn for virus, og hør om hvordan virusforskerne må tænke for at bekæmpe dem.

Virus er det mindste smitstof. Udenfor vores celler er det blot er en livløs partikel, som er uden eget stofskifte og som ikke er i stand til at formere sig alene. Det er blot ”en pose af protein med noget genmateriale indeni”. Men indeni vores celler sker der noget. Dér overtager virus kontrollen af vores celler og laver tusinder af nye viruskopier.

Virus påvirker hele klodens økosystem: de inficerer alt – både mennesker, dyr, planter, svampe og bakterier.

Virus er overalt, og vi bliver alle udsat for en palet af dem igennem livet. Nogle virus er relativt fredelige, andre kan give alvorlige sygdomme – fra en almindelig forkølelse eller herpes til influenza, SARS, ebola, aids og mange andre. Nogle virus nedkæmpes af vores immunsystem, andre bliver kroniske og kan forårsage mangeartede problemer. Der findes også virus vi kan blive vaccineret mod eller behandlet for mens andre må vi bare prøve at undgå.

Men hvad er de for nogle, disse virus? Dem der rammer os mennesker, dem vi bør kende.
Hør om de vigtigste kendetegn for virus, hvordan de opfører sig, hvordan de ”tænker” og hvordan virusforskerne er nødt til at tænke og arbejde i kampen mod dem.

mar
24
tirs
Generalforsamling Vridsted Borgerforening Dåsbjergvej 10
mar 24 kl. 19:00 – 21:00

Generalforsamling Vridsted Borgerforening

Klokken 19.00

mar
25
ons
Generalforsamling i VIF Dåsbjergvej 25
mar 25 kl. 19:30 – 21:30

Generalforsamling i Vridsted Idrætsforening

mar
26
tors
Generalforsamling i Vestfjends Aktivitets Klub Dåsbjergvej 2
mar 26 kl. 19:00 – 21:00

Generalforsamling i Vestfjends Aktivitets Klub

Torsdag D. 26/3-2020 Klokken 19.00

mar
29
søn
Gudstjeneste i Vridsted kirke
mar 29 kl. 9:15 – 11:15

Kl 9.15

mar
31
tirs
Fællesspisning i Vridsted Forsamlingshus Dåsbjergvej 10
mar 31 kl. 0:00 – 23:59

Sæt allerede nu kryds i din kalender.

Fællesspisning i forsamlingshuset

31. marts – Borgerforeningen laver mad

28. april – Borgerforeningen + Elmebakken laver mad

26. maj – Borgerforeningen + ?? laver mad

Mere herom senere

apr
2
tors
— UDSAT—Kirkekoncert i Vridsted kirke
apr 2 kl. 19:00 – 21:00

Torsdag den 2. april får Vridsted Kirke musikalsk besøg af Kristin Lilholt, Ida Friis Virenfeldt og Lasse Jørgensen. Kristian Lilholts varme og vedkommende ‘menneskemusik’ er noget af det mest iørefaldende og meningsfulde, Danmark kan byde på i øjeblikket, og Lilholt, Virenfeldt og Jørgensen er i stand til at spille yderst hørværdige udgaver af både sangene og instrumentalmusikken. Kristian Lilholt har gennem en lang karrierer holdt et højt, højt kompositorisk niveau gennem mange udgivelser i eget navn og store tværkunstneriske projekter som LAND og STILLE FLYDER LIVET – og så har han også leveret musikken til en del af broderen Lars Lilholts største hits. Vi kommer rundt i hele paletten ved denne koncert. Tiden flyver afsted i godt selskab under mottoet: kommunikation i øjenhøjde – musik med højt til loftet.

apr
10
fre
Gudstjeneste i Vridsted kirke
apr 10 kl. 10:30 – 12:30

Langfredag

Kl.10.30